sábado, 22 de mayo de 2010

Stephen Hawking i Kate Moss: qui és la bella i qui és la bèstia?




Si parlem de Staphen Hawking -científic brillant- i de Kate Moss -model polèmica- ens estem referint a dues figures que han destacat mundialment en dos camps diametralment oposats: la ciència valora única i exclusivament la capacitat mental dels subjectes, es nodreix de la lògica i el raonament per concebre idees abstractes que ens ajudin a comprendre el complex mecanisme que regula el nostre univers. La moda, en canvi, es fonamenta en l’aspecte físic de les persones, en la imatge que aquestes ofereixen al gran públic. És pura estètica, pura façana.

Un cop assimilada aquesta diferència ens trobem en condicions de jutjar a Hawking i a Moss. Si valorem per sobre de tot la intel•ligència i la saviesa, Hawking ens resultarà infinitament més atractiu que qualsevol model que basi el seu èxit en una cara bonica i un cos perfecte. Si per contra avantposem l’aspecte físic a la capacitat intel•lectual, Moss serà sens dubte la bella del conte.

Personalment dono molta més importància a l’intel•lecte de les persones que no pas al seu físic -que, al cap i a la fi, no deixa de ser resultat de l’atzar genètic de cadascú-. Considero que no hem de valorar les persones per com són sinó per com pensen. La ment humana és quelcom fascinant que mai ha deixat de sorprendre’m. Ha estat l’artífex de grans creacions i descobriments que han contribuït al desenvolupament de la nostra espècie. I és que, ben mirat, què som els humans sinó animals vulgars als quals se’ns ha concedit l’oportunitat de pensar, raonar i reflexionar?

No hay comentarios:

Publicar un comentario